Wat is mouwlengte 7?

Bij lange mannen met extra lange armen komt het nogal eens voor dat de mouwen tekort zijn. Het is erg vervelend als je kleding draagt die te kort is. Herkenbaar is vast en zeker de te weinig lengte in de rug of de te korte broekspijpen en/of ook de mouwen. De oplossing voor de mouwen is Mouwlengte7. Mouwlengte7.com geeft je volop advies hierin. Zij verkopen overhemden met een extra lange mouw. Daarnaast is het overhemd ook langer aan de onderkant dan de standaard overhemden bij andere leveranciers. Bij het dragen van deze overhemden met Mouwlengte7 blijven deze mooi in de broek zitten. Wil je een trui over je overhemd dragen dan kun je de mouw van deze overhemden ook nog zien. Neem gerust een kijkje op Mouwlengte7.com.

Het meten van de mouwlengte

Laat degene van wie je de mouwlengte gaat meten stil staan met de armen losjes langs het lichaam. Hou de armen lichtjes gebogen, met de vingers in de zakken gestoken. Leg het meetlint erop. Begin in het midden van de bovenrug, net onder de plooi van de nek. Neem eerst de maat op. Meet van het midden van de bovenrug tot aan de naad van de schouder van het overhemd. Schrijf dit op, je hebt het later nodig. Neem de tweede maat op. Meet de lengte vanaf de naad op de schouder tot aan de onderkant van de pols. Meet met het meetlint tot aan het bot van de pols. Stop niet eerder, want dan worden de mouwen te kort. Tel deze twee waarden bij elkaar op om je mouwlengte te bepalen. De waarde zou moeten liggen tussen de 81 en 94 cm.

Verschillende soorten manchetten

Eén van de zaken die je zeker vergelijkt als je een overhemd gaat kopen zijn de verschillende soorten manchetten. Die manchetten zijn de details die een mannenoverhemd uniek maken. De meeste overhemden hebben klassieke manchetten met twee knoopjes die je zelf kan verstellen, afhankelijk van hoeveel speling je rond de polsen wilt. Er bestaan echter nog verschillende andere soorten manchetten. Het type manchet wordt gewoonlijk bepaald door z’n vorm.…

Negatieve gevolgen van slapen met een slechte matras

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. Tijdens het slapen komen we lichamelijk en geestelijk tot rust om weer goed wakker te zijn voor de volgende dag. De kwaliteit van onze slaap wordt vaak bepaald door het hebben van een goede matras. Met een goede nachtrust zijn we weer klaar voor de volgende werkdag en voorkomen we bovendien rugklachten en andere problemen. Op deze pagina lees je meer tips wanneer je toe bent aan een nieuwe matras.

Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Door de matrassenindustrie wordt er vaak geadviseerd om een matras na circa 5 tot 10 jaar te vervangen. Echter is dit lang niet altijd het geval. Er zijn daarom verschillende tips die je in het achterhoofd kan houden om te bepalen wanneer je een matras het beste kunt vervangen. Hieronder zetten we een aantal redenen op een rij.

 • Wordt je regelmatig wakker met pijn en klachten in de rug of andere ledematen? Dan kan dat worden veroorzaakt door een slechte matras. Indien dit het geval is dan is het belangrijk om de matras snel te laten vervangen. Op de lange termijn kan dit vervelende gevolgen opleveren voor je lichaam.
 • Wanneer je je in de avond fitter voelt dan in de ochtend.
 • Slaap je erg onrustig en loop je veel te draaien in je slaap? Dan is dit een teken dat je op een slechte matras ligt.
 • Indien je regelmatig wakker wordt met slapende armen en benen is dit een teken van een slechte matras.
 • Heb je een matras al langer dan 5 jaar en ontstaat er een kuil in de matras, terwijl je op dat moment niet op de matras ligt? Dan is dit ook een teken dat de matras verouderd is en aan vervanging toe is.

Een goede matras kopen

Zorg ervoor dat je iedere ochtend uitgerust wakker wordt door te kiezen voor een goede matras. Bij een beddenwinkel kun je een slaapspecialist om adviezen vragen voor een matras die het beste bij jouw slaaphouding past. Wil je meer tips voor een goede nachtrust? Lees dan deze blog met slaaptips.…

Is een overhemd wenselijk?

Smaken verschillen, daar hoeven we niet om te twisten. Vind jij het mooi als jouw man, vriend of date een overhemd draagt tijdens een avondje uit met jou? Natuurlijk zal je dan denken, tja dat ligt aan het soort overhemd, de kleur en het model. Ook zal je nu denken, ligt eraan waar we heen gaan, toch? Nou ik kan enkele activiteiten bedenken waarbij een overhemd niet geschikt is, bijvoorbeeld tijdens een saunabezoek of sportactiviteit. Maar bij alle andere activiteiten vind ik een overhemd een zeer geschikt kledingstuk!

Overhemden in alle soorten en kleuren

Vandaag de dag zijn er niet alleen maar witte of lichtblauwe overhemden op de markt. De overhemdenmarkt wordt overspoeld met leuke kleuren zoals roze, paars of rood. Ook zijn de overhemden met printjes en motieven tegenwoordig erg hip. Deze geven een leuk speels effect. Of je nou uit eten gaat in een sterrenrestaurant of lekker naar een stamkroeg gaat om een biertje te drinken, er is voor iedere gelegenheid wel een overhemd te verkrijgen!

Merk en pasvorm van een overhemd

Het mooie van overhemden is dat er voor iedere lichaamsbouw een perfect overhemd is! Dit komt omdat overhemden in verschillende pasvormen te verkrijgen zijn. Je kunt denken aan pasvormen zoals Slim Fit (getailleerd, voor een slanke pasvorm) en Regular Fit (normale pasvorm). Daarnaast heeft ieder merk overhemd ook zijn eigen details, kleuren, stiksels, boorden en knopen. Het merk Olymp is één van de grootste overhemdmerken die er bestaat. Olymp overhemden staan voor kwaliteit en hebben een modieuze uitstraling. Er is een Olymp shirt voor iedere gelegenheid verkrijgbaar.

Mannen in een modieus overhemd zijn aantrekkelijk

Ik denk dat als je als man goed voor de dag wilt komen, je het beste een mooi overhemd kunt aantrekken met een juiste pasvorm. Denk jij daar inmiddels ook zo over?…

Student, zoek jij ook hulp als je het even niet meer weet?

Hang zelf de slingers op!

Een spannende, nieuwe fase in je leven: student zijn. Eindelijk een studie die jij leuk vindt, wonen in een nog te ontdekken stad en nieuwe vrienden maken. Vooral het eerste jaar komt er veel op je af. Het is niet altijd leuk. De druk om te presteren ligt hoog door het bindend studieadvies en afschaffing van de basisbeurs. Vertraging of uitval wil niemand. Jij als student niet, maar de hogeschool of universiteit ook niet. Wist je dat je bij studie- of persoonlijke problemen hulp kunt zoeken bij een studentenpsycholoog? Als je het even niet meer weet kun je bij hen terecht.

 

Zoek hulp bij een psycholoog

Het aantal studenten dat hulp zoekt bij studentenpsychologen is gestegen. Zij kunnen soms de vraag niet aan. Dit blijkt uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg en het Nederlands Instituut van Psychologen. Meer studenten zoeken sneller hulp. Dit kan komen door:

 • Bindend studieadvies
 • Afschaffen basisbeurs
 • Verdringing op de arbeidsmarkt
 • Keuzestress
 • Hoge prestatiedruk

Misschien voel jij dat ook wel. Onderwerpen als faalangst, prestatiedruk en keuzestress zijn steeds minder taboe onder studenten. Een studentenpsycholoog helpt jou bij concrete problemen die je hebt met bijvoorbeeld je studie of als je last hebt van faalangst. Is je probleem complexer? En wil je geen maanden wachten op je eerste intakegesprek? Neem dan contact op met een psycholoog bij jouw in de buurt. Bij sommige hogescholen en universiteiten is het aantal studentenpsychologen nu schaars.

 

Wat een psycholoog voor je kan betekenen

Last van depressieve gevoelens, stress of faalangst? Een psycholoog kan je helpen met je psychische problemen en klachten. Vaak kun je meteen een afspraak maken. Je hebt dus niet altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Binnen 1 of 2 weken kun je terecht. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met de psycholoog en dan merk je meteen of er een klik is. Als je verder wilt gaan met behandelingen dan volg je gemiddeld 5 tot 8 sessies om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Meer informatie nodig?

Voel je steeds meer druk? Is het bindend studieadvies, afschaffen van de basisbeurs of iets anders van invloed op het studeren? Zoek dan hulp. Dit kan bij een studentenpsycholoog. Of maak een afspraak bij een psycholoog bij jouw in de buurt. Ga op zoek naar een expert op het gebied van psychische problemen en klachten bij jongeren en volwassenen. Op de website van een psycholoog in Leeuwarden kun je meer informatie vinden over wat een psycholoog voor jou kan betekenen.…

Ons drinkwater is niet slecht, maar het kan beter

Gedemineraliseerd water voor minder milieubelasting

Gedemineraliseerd water is vaak gebruikt als de afkorting demiwater. Het drinkwater in Nederland is van prima kwaliteit. We hebben goede zuiveringsinstallaties en de overheid voert nauwgezet controles uit. Toch komen er regelmatig publicaties, waaruit blijkt dat er toch nadelige effecten zijn aan het gebruik van ons drinkwater. Zo is in veel gebieden in Nederland de hoeveelheid kalk in water nog aanzienlijk. Dit leidt er met name toe dat in apparaten de hoeveelheid kalk snel zorgt voor verstoppingen. De apparaten moeten vervolgens ontkalkt worden met chemische middelen. Dat zorgt voor extra milieubelasting. Door het gebruik van demiwater kan dit voorkomen worden. Apparaten hoeven dan niet meer te worden ontkalkt.

Demiwater voor een betere gezondheid

Voor iedereen die bewust bezig is met een gezonde levensstijl kan het geen kwaad om eens te bekijken welke potentieel schadelijke stoffen er nog in het drinkwater zijn opgenomen. Deze hoeveelheden zullen nooit voor mensen met een goede gezondheid schadelijk zijn. Daarvoor zijn de hoeveelheden te gering. Voor mensen met een verminderde weerstand of zwakke gezondheid kan het gebruik van demiwater gunstig zijn. Het is vaak net even dat stukje extra waterkwaliteit die voorkomt dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Bij twijfel over gezondheidsrisico’s kan het natuurlijk nooit kwaad om te kiezen voor het gebruik van gedemineraliseerd water.

De voordelen van het gebruik van demiwater

Het gebruik van demiwater kent uitsluitend voordelen. Misschien gebruik u al demiwater. Is dat nog niet het geval? Hierbij 5 reden om ook te kiezen voor demiwater:

 • U gebruikt het meest zuivere water
 • U vermijdt het gebruik van potentieel schadelijke stoffen in drinkwater
 • Vrijwel geen zouten in het demiwater
 • Apparatuur gaat langer mee, doordat ontkalken niet nodig is
 • Accu’s gaan langer mee, omdat deze niet beschadigen door normaal water

Misschien denkt u nu dat de besparingen door duurzaamheid minimaal zijn. In de praktijk worden echter veel apparaten weggegooid, omdat de gebruiker niet op tijd heeft ontkalkt. Uiteindelijk is een apparaat dan zo beschadigd dat er geen gebruik meer van kan worden gemaakt. Recyclen is dan nog de enige optie. Recyclen klinkt mooi, maar in werkelijkheid is het toch iedere keer een milieubelasting. Door het gebruik van demiwater kunnen we collectief zorgen voor een vermindering van milieubelasting door weggegooide apparaten. Bij accu’s is dat nog nadrukkelijker het geval. Accu’s zijn namelijk een van de zwaarst milieubelastende producten die u maar kunt bedenken.

De marktleider in demiwater

Voor de beste kwaliteit en betrouwbaarheid van demiwater doet u natuurlijk een beroep op een gerenommeerd bedrijf. U wilt immers veilig, schoon en voordelig gedemineraliseerd water? http://www.aquatecheurope.nl/ is de website van Aqua Tech Europe. Dit is de marktleider op het gebied van demiwater.…

T-Shirts

T-shirts zijn er in verschrikkelijk veel soorten en maten. De oudere generatie draagt T-shirts vaak alleen binnenshuis of om te sporten. Maar de trend bij de jongere generatie gaat door wat betreft het dragen van T-shirts voor alle gelegenheden. Zeker tijdens de zomer is het T-shirt het meest gedragen kledingstuk bij de jongere mannen. Dan hebben we het niet over de normale T-shirts die op de bank tijdens het tv kijken gedragen worden maar over de trendy strakkere varianten. Deze shirts zijn te verkrijgen in verschrikkelijk veel verschillende materialen, kleuren en printen. De keus is enorm!

Extra lange shirts

Het is natuurlijk waar dat te ruime kleding vaak een beetje een slodderige indruk maakt maar geld dat ook voor T-shirts? De nieuwste mode bewijst het tegendeel! Een aantal trendy designers brengen een extra lang T-shirt op de markt dat minder strak rond het lichaam zit maar toch zeer stijlvol gedragen kan worden!

Kies het juiste T-shirt

Wil je zo’n extra lang t-shirt dragen dan is het wel belangrijk om een passend en mooi ontworpen model te kiezen. Een goedkoop t-shirt dat twee maten te groot is, is niet modieus. Door het juiste shirt te kiezen vermijd je een overdreven vrijetijdslook en kun je het ook zonder negatieve opmerkingen buitenshuis dragen. Op de website van ShirtsofCotton vind je een aantal modellen extra lange t-shirts, maar ook de nog steeds modieuze strakke varianten.

T-shirts voor lange mannen

Maar wat nu als je een lange of zelfs hele lange man bent? Ook dan kun je een stijlvol lang shirt dragen! Op de etiketten van de T-shirts die geschikt zijn voor extra lange mannen wordt niet enkel de maat aangegeven maar ook de aanduiding “designed for tall men” of “extra long”. Op deze manier weet je als klant dat je geen t-shirt koopt dat een paar maten te groot is maar een shirt dat speciaal ontworpen is voor de lange man die toch een strakke indruk wilt maken.…

Wanneer heeft u recht op zorgtoeslag?

Als u in Nederland woont en de Nederlandse nationaliteit hebt dan bent u verplicht een zorgverzekering te hebben. Wat u hier precies voor betaalt hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van uw inkomen en of u een toeslagpartner heeft. Zorgtoeslag aanvragen is niet moeilijk. Toch zien veel mensen er tegen op om dit te doen en stellen het onnodig lang uit. Zeker wanneer u onder een bepaalde inkomensgrens zit kunt u een behoorlijk bedrag van de overheid krijgen om uw kosten voor het betalen van de zorgverzekering te dekken. Een verzekering kost rond de € 100 per maand. Ook dit kan verschillen wanneer u bepaalde factoren wijzigt. Neemt u bijvoorbeeld een maximaal eigen risico en geen aanvullende verzekeringen? Dan betaalt u al een stuk minder. Toch blijft een zorgverzekering vaak minimaal € 60 per maand. Heeft u veel zorgkosten? Dan is het verstandig om u aanvullend te verzekeren en ook uw eigen risico zo laag mogelijk te houden. Wanneer u niet zo veel verdiend kan het dus lastig zijn om dit allemaal te betalen en daarom is er de zorgtoeslag. Op de website www.toeslagenaanvragen.net vindt u uitgebreide informatie over het aanvragen ervan, maar ook over alle andere dingen die u hieromtrent moet weten. Niet iedereen die recht heeft op zorgtoeslag krijgt hetzelfde bedrag. Dit is onder andere afhankelijk van uw inkomen, maar ook van uw vermogen wordt hierin meegerekend. Of u recht heeft op zorgtoeslag en hoeveel kunt u makkelijk berekenen op bovenstaande website. Zij kunnen u niet alleen helpen met het aanvragen van toeslag, maar ook met het stopzetten en wijzigen hiervan. Om gebruik te maken van hun online diensten betaalt u een keer een klein bedrag en zij zorgen er dan voor dat alles voor u geregeld wordt.

Krijg waar u recht op heeft

Over (het aanvragen van) zorgtoeslag zijn er veel misverstanden. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat zij geen recht hebben op zorgtoeslag, terwijl zij dit wel hebben en daardoor veel geld mislopen. Komt u er achteraf achter dat u recht had op zorgtoeslag? Dan kunt u dit ook met terugwerkende kracht aanvragen. U krijgt dan in een keer het bedrag op uw rekening gestort nadat de Belastingdienst gecontroleerd heeft of u inderdaad recht had op dit bedrag. Wilt u weten hoe dit bij u zit? Online vindt u makkelijke rekentools die u na het invullen van enkele gegevens direct kunnen laten zien op hoeveel zorgtoeslag u ongeveer recht heeft. Het kost u slechts enkele minuten om dit in te vullen en u heeft dan meteen (vrijblijvend) een antwoord. Zo kan het dus zomaar zijn dat u al een tijdje recht heeft op een toeslag om uw zorgverzekering te kunnen betalen. Is dat bij u het geval. Dan kan u via de website www.toeslagenaanvragen.net er voor zorgen dat u binnen enkele weken alles op orde heeft. Wij raden u zeker aan om dit te doen, want niemand vindt het natuurlijk erg om meer geld te krijgen. Het betalen van zorg in Nederland is al duur genoeg, het is dan wel zo fijn als u daarin tegemoet wordt gekomen. Niet alleen voor het aanvragen van de zorgtoeslag kunt u op deze website terecht. Ook voor het wijzigen en stopzetten van de toeslag is dit bedrijf u graag van dienst. Gaat u bijvoorbeeld meer verdienen? Vergeet dit dan niet door te geven aan de Belastingdienst. Zij controleren dit niet voor u en zullen u dus toeslagen blijven geven zolang u dat zelf niet verandert. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zorg er dus voor dat alles goed geregeld is.…

Afvallen door te sporten

Indien je wilt afvallen, kan hardlopen een goede keus zijn om je daarbij te helpen. Bij het afvallen is het noodzakelijk dat je ook gaat bewegen. Naast de beweging is voeding uiteraard ook een essentieel onderdeel. Hardlopen is beweging en daarom kan dit je helpen om af te vallen. Op healthyrunning.nl vertelt Tamara hoe zij is afgevallen in combinatie met hardlopen. Alle persoonlijke verhalen met betrekking tot hardlopen heeft zij hier opgeschreven op haar eigen kleine stukje internet. Je kan daarop haar hoogtepunten, maar ook haar dieptepunten lezen. Hiermee hoopt zij andere te inspireren om ook te beginnen met hardlopen en laat zij zien wat dit je allemaal kan opleveren. Het hardlopen is natuurlijk veel leuker met mooie en goed zittende hardloopkleding. Op deze pagina vind je het meest uitgebreide assortiment van hardloopkleding, waarbij je van alle online winkels het aanbod kunt bekijken. Na inspanning, komt uiteraard ontspanning. Een dagje wellness is een goede manier om je spieren na het sporten te laten ontspannen. Kijk op Sauna Deals voor de beste sauna aanbiedingen.…